Lagu Anak Kampung Versi Rock | Khalifah

on 08 Januari 2012


Lagu Anak Kampung Versi Rock | Kumpulan Khalifah


Assalamualaikum & salam sejahtera

Khalifah - Anak Kampung

Jom layan lagu ni, penyanyi asalnya ialah Jimmy Palikat (Artis Sabah) tetapi telah dinyanyikan semula oleh kumpulan Khalifah dalam versi rock. Layan~

*UPDATE TERBARU (14 Januari 2012)

PERMINTAAN DARI YABANG KHALIFAH

Oleh sebab itu, video di bawah telah diremove dari youtube bagi menghormati permintaan mereka. Harap maklum.







Lirik Lagu Anak kampung:

Memang aku ini anak orang miskin
tiada apa-apa yg dapatku berikan
engkau memang cantik memang tidak padan
dan tidak sepadan

(Bahasa dusun)
Yoku tanak kampung, aiso sinikulan
Kuli-kuli doh toukeh, auh kapadan dika
Ika tu olumis, ogumu poh muhang
Lagi orang kaya

(Maksud)
Aku anak kampung tiada pelajaran
kuli kuli sahaja memang tidak padan
cantik bha kau itu banyak yg tergoda
lagi orang kaya
***

tiada keretaku bawa ko jalan-jalan
rumahku pun tiada ada pun bapa punya
apa lagi belanja mahu bayar berian
kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerana aku cinta
aku lepaskan kau 
sama orang lain

(Bahasa dusun)
Ika poimulok lagi ki kolumison
Kada doh sumonsog kusai irad doho
Ika tu olumis, manasal koh moti
Nga ingaa noh guno…

(Maksud)
Engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah ko cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti ko menyesal tiadalah guna 
***

***
 
(Bahasa dusun)
Ingaa kurita ku mongowit diah mimpanau
Ingaa noh walai ku usukon tongoduo
Om lobi doh pongumpung om balanja dapur
Panansawo dika

(Maksud)
tiada keretaku bawa ko jalan-jalan
rumahku pun tiada ada pun bapa punya
apa lagi belanja mahu bayar berian
kahwin sama kamu
***
Bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerana aku cinta
aku lepaskan kau 
sama orang lain


(Bahasa dusun)
Ika poimulok lagi ki kolumison
Kada doh sumonsog kusai irad doho
Ika tu olumis, manasal koh moti
Nga ingaa noh guno…

(Maksud)
Engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah ko cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti ko menyesal tiadalah guna 
***



Aku susah aku anak kampung 
Yoku susah yoku tanak kampung
Yoku susah yoku tanaaakkk kampunggg...

~Tamat~

Wassalam~
Ranking: 5

{ 7 Comments... read them below or add one }

Emmet mengatakan...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D


8 Januari 2012 15.59
Shahrul Hasanal mengatakan...

Wahhh laju dan clean blog ni hehe. anyway bro tukar link saya dahaction. Thanks for invition and sorry for late action :D


8 Januari 2012 19.13
Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi mengatakan...

haha... memang laju!!.. tq bro.. ^^


8 Januari 2012 19.18
izue zs mengatakan...

best jga versi khalifah nyanyi ni..rock..;)


15 April 2012 18.31
Md NaKkS mengatakan...

haha.. memang best tp suda kena delete sbb penyanyi asal x bagi rakan semula lagu ni.


15 April 2012 18.48
snow princess mengatakan...

hahhahaha....mesti lh best ank kmpung .....huhuhuu........spa lh penyanyi ank kmpunh ini .......best banyak kli dengar,rugi lh klur x dengar.....hhahahha


5 Juli 2012 16.17

Poskan Komentar

 
© JOMKONGSISTORY.COM All Rights Reserved