Tonton Bola Sepak Di Internet FREE!!!.. [LIVE]

on 04 Mei 2011

Assalamualaikum & salam sejahtera.


Apa kabar korang semua hari ni. Sihat? Sebelum tu saya nak bagitau korang ni walaupun korang tak tanya. hehe. Yayyy!!.. EXAM SEMESTER NI DAH HABIS!!!.. Seronoknya.. hehe. Ok2. Tak boleh lebih-lebih nanti ada orang menyampah pula. Siapa yang dah rasa menyampah tu mintak maaf la ya. Tak sengaja. 

Nampak kan tajuk entri kat atas tu. Hari ni saya nak kongsi tutorial cara-cara nak tengok siaran langsung bola sepak antarabangsa melalui internet. Tak perlu dah pergi kedai mamak malam-malam semata-mata nak tengok bola. Cuma tengok melalui internet saja. Streaming pun rasa ok laju la jugak. Tapi bergantung juga pada kelajuan internet korang. Saya pakai Streamyx 1M saja dan kelajuannya amat memuaskan. Tak ada sangkut-sangkut. Mungkin ada diantara korang yang dah tau cara ni, tapi yang tak tau lagi tu boleh la cuba.

So, Korang berminat nak tau tak? Kalau berminat teruskan membaca.


Langkah 1: Klik link bawah ni






Langkah 2: Selepas tu korang akan masuk ke dalam website macam gambar bawah ni. Pilih match Yang korang nak tengok.Kalau nak tengok Man Utd lawan Schalke boleh je. Tapi kena tunggu pagi nanti la. Selalunya setengah jam baru diorang akan buka channel tu.


Langkah 3: Pilih Link yang korang suka. Biasanya saya akan pilih link Vshare sebab link ni agak lagu berbanding yang lain.



Langkah 4: Satu tab baru akan dibuka bila korang dah klik mana2 link. Lepas tu tunggu la sampai keluar video match bola tu. Biasanya tak lama pun nak tunggu. Ikut kelajuan internet korang la.

Ni screenshoot yang saya sempat capture tadi. Nagoya campus eight vs Hangzhou Lvcheng.

Screenshoot 1

Screenshoot 2


Man Utd vs Schalke FC [Updated]

Screenshoot 3

Screenshoot 4

Screenshoot 5



Macam mana, berminat tak nak cuba? Ni bukan berbayar tau. PERCUMA!!.. Apa lagi benda free takkan tak nak cuba kot.


Jom Klik LIKE..^^ tq


Wassalam~
Ranking: 5

{ 8 Comments... read them below or add one }

Anonim mengatakan...

terbaekkkk bos...


4 Mei 2011 17.12
~C-K-K~ mengatakan...

@Anonymous

saja nak berkongsi... sharing is caring...^^


4 Mei 2011 17.32
anis aten mengatakan...

thanks for the info :)
leh tgok liverpool match bile da balik kampus nnt :)
p/s: i've follow ur blog..follow mine too.thanks


4 Mei 2011 20.46
~C-K-K~ mengatakan...

@anis aten

a'ah.. pagi nnti nak tengok mu kalah.. hehe ^^y

I follow u back


4 Mei 2011 21.09
Peminat mengatakan...

aku ade tgk tpi nape dia asik connection to server je pastu bile dah connect gambar dia static xgerak2 la


9 Mei 2011 00.03
~C-K-K~ mengatakan...

@Peminat line tenet ko x brapa ok kot...@@


15 Oktober 2011 17.47
Unknown mengatakan...

salam bro...kalau guna smart tv boleh tak?


18 Juli 2012 09.39
Unknown mengatakan...

salam bro...kalau guna smart tv boleh tak?


18 Juli 2012 09.39

Poskan Komentar

 
© JOMKONGSISTORY.COM All Rights Reserved